woensdag 8 januari 2014

Lieke van Lexmond(Irene Moors) nieuw typetje in De TV Kantine 2014


Lieke van Lexmond(Irene Moors) nieuw typetje in De TV Kantine 2014

Na Maik de Boer, Marijke Helwegen en de wereldberoemde Kim Holland is het tijd voor een nieuw seizoen lichting typetjes in de TV Kantine. Geen enkele bekende Nederlander blijft gespaard.

Addy van den Krommenacker, Lieke van Lexmond  Martine Bijl en Goedele Liekens zijn slechts een paar nieuwe gezichten in de TV Kantine. Eerder werd al in RTL Boulevard bekend gemaakt dat Carlo in de huid van Roy Donders kruipt. "Eigenlijk ben ik gewoon Mari van de Ven met een andere pruik op." Aan Irene de taak om mama Donders na te doen. "Er blijven altijd moeders over en sinds ik de veertig ben gepasseerd, ben ik de moeder van Barie én de moeder van Roy."

Nieuwe typetjes betekent nieuwe pruiken, maskers en accenten. Het lollige duo oefent zich suf. "We halen wel eens de accenten door elkaar", zegt Carlo. "Ik zit al heel snel tegen het Belgisch aan", zegt Irene. "Ilse komt uit het oosten en de ander komt weer uit Volendam. Af en toe haal je het allemaal door elkaar", vervolgt ze.

De TV Kantine met Lieke van Lexmond is zaterdagavond om 20:00 uur te zien op RTL 4.

Vertrouwde, maar ook nieuwe gezichten komen vanaf zaterdagavond 11 januari weer langs in De TV Kantine. Het persiflageprogramma van Carlo Boszhard en Irene Moors is toe aan het zesde seizoen.

Stylist Roy Donders is een van de nieuwe gezichten. Kim Holland staat haar plaats achter de kassa af aan Albert Verlinde, Joop en Janine van den Ende zwaaien de scepter op de kantinevloer. Daarnaast komen Ali B, Ilse DeLange, Lieke van Lexmond, Addy van den Krommenacker en Sylvie Meis langs.

Verder kruipen Carlo en Irene in de huid van internationale artiesten als Miley Cyrus en Robin Thicke. RTL4 maakte donderdag eveneens bekend dat Victoria Koblenko en Marco Borsato het komende seizoen een gastrol hebben in De TV Kantine, evenals Najib Amhali, Roy Donders (de echte) en Ruben van der Meer.

Chantal Janzen keert terug als Helga en Leontien Borsato als Edith in de populaire persiflage op komedieserie Allo Allo, die wordt uitgebouwd tot 'kantine-special'.

Lieke van Lexmond zoenend het nieuwe jaar in

Voor Lieke van Lexmond kan het nieuwe jaar niet goed genoeg beginnen. De actrice en presentatrice is met haar lover oud en nieuw aan het vieren op de Seychellen.

Lieke heeft een foto van haar en Bas op het wereldwijde web geslingerd waar duidelijk op te zien is hoe gek zij op elkaar zijn.

"Lieve allemaal, dank voor een prachtig jaar! Liefs voor jullie, wens jullie veel liefde, gezondheid, passie, inspiratie voor 2014!!! Liefs uit de Seychellen!!!! Kus", zo luidt het fotobijschrift.

Lieke van Lexmond onthulde in november dat ze tot over haar oren verliefd is op de 35-jarige vastgoedhandelaar. "We hebben het super leuk. Hij is echt mijn maatje", zo vertelde ze destijds aan RTL Boulevard.

Carlo Boszhard al blij met miljoen kijkers voor TV Kantine
Carlo Boszhard geeft niet veel om de kijkcijfers van het nieuwe seizoen van de TV Kantine. "Zolang het programma boven de miljoen blijft scoren, ben ik blij", zegt Boszhard.

Belangrijker voor Boszhard is dat de TV Kantine nu in het zesde seizoen zit en al de Televizier-Ring heeft weten te winnen.

Het programma moet zich net als vorig jaar redden zonder de hulp van programma's als X-Factor of The Voice of Holland, die bij eerdere seizoenen op RTL4 geprogrammeerd stonden rondom de TV Kantine. "Als je dan nog uitschieters van 1,7 miljoen kijkers weet te trekken, gaat het gewoon goed", aldus Boszhard.

Ook dit seizoen wordt de TV Kantine op zaterdag uitgezonden om 20.00 uur 's avonds, tegenover het NOS Journaal. "Dat journaal is natuurlijk een monster", weet Boszhard. "Daarna kunnen mensen ook nog eens door naar André van Duin en dan heb ik het alleen nog maar over Nederland 1."

Achter de schermen wordt momenteel nog hard gewerkt om het satirische programma klaar te krijgen. Vier weken hebben Carlo Boszhard en Irene Moors gebikkeld en er zijn er nog twee te gaan. "Maar het voelt niet als werken. Het is leuk en vrolijk, ik ben dan ook heel dankbaar dat ik hier onderdeel van kan zijn", zegt Moors.

In de twee weken die volgen worden de laatste puntjes op de i gezet. Tegelijkertijd kan er nog van alles gebeuren, daar moet het programma wel goed op voorbereid zijn. Als voorbeeld noemt Boszhard een aanpassing aan de eerste aflevering: "We hadden een scène gedaan over Sabia Engizek, de vriendin van Rafael van der Vaart."

Na een zwangerschap van negentien weken is de dochter van Engizek en Van der Vaart echter dood geboren. Boszhard moet als programmamaker dan snel een besluit maken: "Op zo'n moment is een stukje over haar niet gepast, dat moet dan uit de aflevering geknipt worden."

Een kortere aflevering zit er niet in, dus moest hij snel met een oplossing komen. "De studio weer in. Onderweg naar de studio maak ik nog snel een tekst en een plan. Het werken gaat op zo'n moment behoorlijk snel, maar dat is juist zo leuk."

"Om dat soort gaten op te vangen moet je flexibel zijn", volgens Boszhard. "Er moet genoeg extra beeldmateriaal op de plank liggen. Zo hebben we dit seizoen behoorlijk wat reclames. De Albert Heijn-man zit erin, het Plus-meisje, maar ook de Telfort-reclame konden we niet links laten liggen."

Eén van de nieuwe typetjes in 2014 is Lieke van Lexmond. Irene Moors heeft weer eens een perfecte persiflage weten neer te zetten, zelfs de forse decolleté van Lieke van Lexmond wordt door de borsten van Irene in een mooi rood gala jurkje na gedaan.

RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde wordt ook niet gespaard in het nieuwe seizoen. "We hebben een aflevering geschoten die niet snel genoeg kan komen voor Albert. We maken alsmaar grappen over Albert en de situatie met Onno Hoes, maar in onze aflevering rekent hij eindelijk met iedereen af. Dan neemt hij z'n revanche", vertelt Boszhard lachend.

Boszhard en Verlinde kennen elkaar al jaren en zijn goede collega's. Een grap moet dan ook kunnen. "Albert is professioneel genoeg om daar tegen te kunnen."

De TV Kantine met Lieke van Lexmond is vanaf 11 januari 2014 elke zaterdag om 20.00 uur te zien op RTL4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten