woensdag 20 juni 2012

Lieke van Lexmond met Stabilo Spellingstrijd op RTL 4


Lieke van Lexmond met Stabilo Spellingstrijd op RTL 4

Lieke van Lexmond nam een moedig besluit door eind 2011 haar vertrek in Goede Tijden Slechte Tijden aan te kondigen. Maar RTL 4 laat de actrice en presentatrice niet staan. Ze kreeg al snel een presentatiecontract aangeboden waar De TV Makelaar, Het Zesde Zintuig en The Ultimate Dance Battle uit voort vloeiden. Zenderbaas Erland Galjaard heeft grote plannen met Lieke, die in juni 2012 haar eigen primetime zaterdagavondprogramma krijgt: de Stabilo Spellingstrijd.

De Spellingstrijd is gebaseerd op zogeheten spelling bee’s, wedstrijden die met name in Amerika heel populair zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 krijgen pittige Nederlandse grammaticale en spellingsoefeningen voor hun kiezen. Degene die deze opdrachten het beste voltooid, wint de taalprijs.

Eerder leek er sprake van te zijn dat Nicolette van Dam deze klus toegeworpen kreeg, zij presenteerde eerder de Achmea Kennisquiz. Maar vanaf 23 juni is de sexy presentatrice Lieke van Lexmond dus te zien met de Spellingstrijd.

Lieke van Lexmond wordt dus het gezicht van de jeugdige zaterdagshow Stabilo Spellingstrijd op RTL 4. Dat heeft het tv-station bevestigd. In acht afleveringen nemen basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 het tegen elkaar op. Zij krijgen van presentatrice Van Lexmond pittige Nederlandse grammatica- en spellingsoefeningen voorgeschoteld. Slechts één scholier gaat naar huis met de hoofdprijs van sponsor Stabilo, fabrikant van onder meer pennen en highlighters.

Er was nog even sprake van dat Nicolette van Dam de presentatie zou verzorgen. Zij heeft ervaring met jeugdig weekendamusement. Zo was ze eerder te zien als host van Achmea Kennisquiz.

Lieke van Lexmond is hot en heeft ervaring met volwassen studioshows. Zo was ze te zien met The Ultimate Dance Battle op RTL 5.

Stabilo Spellingstrijd is vanaf 23 juni elke zaterdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Lieke van Lexmond heeft besloten om haar nieuwe zaterdagavondshow Stabilo Spellingstrijd zonder autocue aan elkaar te praten. Dat vertelt ze in dagblad Metro. Van Lexmond vond het ‘best spannend’ om de opnames in haar eentje te klaren. Door het zonder autocue te doen, hoopte ze dichterbij de kandidaten te staan. “Op die manier heb ik veel meer contact met de kinderen en moet ik echt nadenken over hoe ik de spellen uitleg. Bovendien vond ik het leuk het op de ouderwetse manier te doen“, zegt ze.

De tv-persoonlijkheid vindt het ‘heerlijk’ dat ze niet meer vast zit aan het strakke opnameschema van Goede Tijden Slechte Tijden, dat ze heeft verlaten. “Het is zo fijn om mijn planning zelf in de hand te houden. Dat ik eigen keuzes kan maken. Het voelt bijna volwassen.”

Wel mist ze haar personage Charlie. “Ze is zo grappig en lief. Ze is echt een deel van mij. Van wie ik ben. Ik kan nog steeds om haar gniffelen. Ik heb ook echt nog wel momenten dat ik denk: als Charlie dit zou meemaken…”

Vanaf zaterdag 23 juni 2012 test Lieke van Lexmond welke Nederlandse basisscholier het best kan spellen. In het nieuwe RTL 4-programma “Stabilo Spellingstrijd’ strijden wekelijks zeven kandidaten uit groep zeven en acht van de basisschool om mooie prijzen en een plek in de grote finale. ‘Stabilo Spellingstrijd’ is letterlijk en figuurlijk een SPEL-programma; In verschillende spelrondes moeten de kandidaten onder hoge (tijds)druk laten zien wie de veelal moeilijke woorden het best en het snelst kan spellen. De kandidaten zijn jong, maar de uitdaging waar zij voor staan is zelfs voor volwassenen pittig. ‘Stabilo Spellingstrijd’ is dan ook bij uitstek een spel waarbij de kijkers thuis ook hun talent en woordenschat kunnen testen. De kunst is om ook onder hoge druk de puntjes op de i te zetten. Een woord kan dan misschien makkelijk klinken, maar is het ook zo makkelijk te spellen? Eén letter maakt het verschil en een spelfout is allesbepalend.

Lieke van Lexmond loodst de kandidaten door het spel en wordt daarin bijgestaan door een deskundige jury, bestaande uit kinderboekenschrijver Paul van Loon (bekend van o.a. De Griezelbus en Dolfje Weerwolfje) en Neerlandica Evelien Dijkman van Noordhoff Uitgevers, gespecialiseerd in leermiddelen voor het onderwijs. ‘Stabilo Spellingstrijd’, geproduceerd door Endemol Nederland, bestaat per aflevering uit drie rondes. Elke kandidaat krijgt een minuut de tijd om zoveel mogelijk woorden correct te spellen. Voor ieder goed woord mag de kandidaat een trede omlaag op de ‘trap’. De vier kandidaten met de meeste goede antwoorden gaan door naar de tweede spelronde. Ronde twee is een schrijfronde waarin de deelnemers woorden moeten schrijven en fouten in zinnen moeten ontdekken.

De twee beste kandidaten treffen elkaar in de derde en laatste spelronde, waarin ze in een zinderend één-tegen-één duel om de beurt hetzelfde moeilijke woord moeten spellen. De kandidaat die er als eerste in slaagt drie woorden goed te spellen, met evenveel beurten als zijn tegenstander, is winnaar van de aflevering. Aan het einde van de reeks resulteert dat in zeven rasechte taalpuristen die het tegen elkaar opnemen in de grote finale op zaterdag 11 augustus 2012 van ‘Stabilo Spellingstrijd’, in de hoop op eeuwige roem en mooie prijzen. Uitzending: Vanaf zaterdag 23 juni 2012 met Lieke van Lexmond wekelijks tussen 20.00 uur en 20.50 uur bij RTL 4.

zaterdag 2 juni 2012

Lieke van Lexmond is favoriet bij jonge TV kijkers


Lieke van Lexmond is favoriet bij jonge TV kijkers

Lieke van Lexmond krijgt een Kids' Choice Award. Ze is namelijk door haar jonge fans verkozen tot favoriete artiest uit Nederland/België.

Zij konden de afgelopen maand stemmen op de website van Nickelodeon.

De actrice mag haar prijs in Los Angeles in ontvangst nemen. Voordat ze haar prijs krijgt, mag de presentatrice eerst haar entree maken over een oranje loper.

Naast de sexy ex GTST-ster Lieke van Lexmond waren ook Dennis Weening, Gers Pardoel en Pip Pellens in de race voor deze award. Genomineerden in andere categorieën zijn onder anderen Johnny Depp, Daniel Radcliff, Sofie Vergara, Justin Bieber, Emma Watson, Usher, Katy Perry en Bruno Mars.

Tijdens de awardshow geven Katy Perry en boyband One Direction een optreden. Het muziekspektakel is op 1 april bij de tv-zender te zien. Patrick Martens doet dan verslag vanaf de oranje loper.

Lieke van Lexmond wint Beauty Award

Voor de 27ste keer zijn door de Vereniging van Cosmetica Journalisten de Astir Awards uitgereikt. Lieke van Lexmond is hot en won de prijs Best Beauty Style, vanwege haar uitblinkende ‘beauty looks’.

De felbegeerde Beauty Astirs worden ieder jaar toegekend aan de meest vernieuwende, bijzondere of opvallende cosmeticaproducten van het afgelopen jaar. De onafhankelijke jury bestaat uit 40 toonaangevende cosmeticajournalisten.

Dit jaar was er een record aan het aantal inzendingen. Er waren 245 inzendingen voor 16 categorieën, zoals beste make-up, huidverzorging, parfum, haar, lichaamsverzorging, allen in de massa en luxe markt. Dit jaar waren er drie nieuwe categorieën; beste salonmerk, beste beauty discovery en beste beautystyle, een prijs die uitgereikt wordt aan een bekende vrouw uit de media die volgens de vakjury uitblinkt in haar ‘beauty looks’.

De winnaars

De prijzen werden uitgereikt door make-upartist en tv-persoonlijkheid Thijs Willekes.

1. Best make-up massmarket is gewonnen door Rimmel met de Kate Moss lipstick.
2. Luxe make-up won Burberry met hun make-upcollectie.
3. Vichy NutriExtra won de award voor best bodyproduct massmarket
4. De jury noemde de Philips Lumea, het ontharingsapparaat voor thuis, de uitvinding van de eeuw. Daarom won Philips de prijs voor luxe bodycare.
5. De Andrelon droogshampoo, die na een aantal weken al was uitverkocht, won de Astir voor hair massmarket.
6. Ecologische producten zijn populair. Het product Rahua Shampoo ontving de award voor luxe hair vanwege de goede combinatie tussen eco en luxe.
7. Beste parfum massmarket was Yves Rocher Moment de Bonheur. Hiervan houdt de geur volgens de jury lang en is de prijs/kwaliteitsverhouding uitstekend.
8. In de luxe parfums ging Violet Blonde van Tom Ford er met de prijs vandoor, vanwege de moderne geur met een hang naar de jaren ’70.
9. De Ultra Calming lijn van Dermalogica won best salon brand.
10. Er viel nog een ‘ eco’ product in de prijzen; voor beste niche ging de prijs naar Snowberry Bright Defense.
11. De BB cream van Garnier is een product dat al meerdere prijzen heeft gewonnen en nu ook de Astir award in ontvangst mocht nemen voor best skincare massmarket.
12. De jury vond de futuristische receptuur van Lancôme serum Visionnaire bijzonder en mocht daarom de award voor best skincare luxe market in ontvangst nemen. Deze zomer stond in een Engelse krant dat Kate en Pippa Middleton liefhebber zijn van dit product.
13/14. Beste beauty discovery award massmarket ging naar Inneov Zongevoeliheid Concentraat en in de luxe markt naar La Prairie Cellulair Power Infusion.
15. Ook werd gekeken naar mannenproducten. Het scheersysteem van Wilkinson Hydra-5 werd verkozen tot beste mannenproduct.
16. American Crew ontving de award voor best man luxe onder andere vanwege de stoere uitstraling.

Lieke van Lexmond

Willekes eindigde de uitreiking met de prijs voor Best Beauty Style Astir. De motivatie van de VCJ-jury: “Lieke van Lexmond blinkt uit in haar ‘beauty looks’. Ze is een natural beauty die de laatste trends volgt, altijd perfect verzorgd eruit ziet, en het afgelopen jaar regelmatig voor de bekende magazines heeft meegewerkt aan prachtige beauty- en modeshoots."